Beklimming Molen de Valk door de Leidsche Studenten Alpenclub

Afgelopen donderdag hebben 2 alpinisten van de Leidsche Studenten Alpenclub de flanken van de 29 meter hoge Molen de Valk overwonnen, om op traditionele wijze de molen te bekleden in rood, wit en blauwe doeken.

Met een constructie om de koningsspil van de molen zijn er 4 touwen in elke windrichting omlaag gehangen. Door middel van stijgklemmen en prusiktouwtjes zijn de alpinisten omhoog geklommen en hebben de ophanging voor de doeken bevestigt aan de kap van de molen.

Met het zweet op de rug zijn de 3 grote doeken omhoog gehesen en vastgemaakt aan de ophanging. Na de afdaling is onder het genot van een ijsje op het prachtige resultaat teruggekeken.

Meer weten? Bekijk het Sleutelstadartikel: https://sleutelstad.nl/…/molen-de-valk-weer-getooid-in…/ !

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van staan, buitenshuis en de tekst 'L.S.A.C Leidsche Studenten Alpenclub 19 24 Bestuur B Now 're chalking" 20/'