Dutch Mountain Trail

Op 18 december zijn 14 LSAC´ers naar Eygelshoven vertrokken om een deel van de Dutch Mountain Trail te wandelen. Hoewel de grond eigenlijk meer modder dan grond was zijn we met veel enthousiasme de 10 km naar Kerkrade gewandeld. Sommige heuvels waren best steil en slecht onderhouden, maar dat kon ons niet stoppen. Tijdens het wandelen werden veel gesprekken gevoerd en spelletjes gespeeld, vooral backup. Onze accommodatie voor de nacht was de middeleeuwse abdij Rolduc, die sindsdien tot een hotel is verbouwd. ´s Avonds zijn we stiekem de Duitse grens overgestoken om van de minder strikte regels te genieten. Wij konden namelijk na 5 uur nog steeds Duitse schnitzel en bier smullen in restaurant zum Hexenkessel, waar plaatselijke fraulein heks ons had laten afwassen als er geen bank waar we konden pinnen om de hoek was.

De volgende ochtend zijn we vanuit Kerkrade langs de Duits-Nederlandse grens, vooral over het platteland, modderige zandwegen, en natte weiden gelopen. Het was een flink eind, namelijk 23 km. Het hoogtepunt van de dag was het hoogste punt van Nederland bezoeken: het Drielandenpunt. Dat gaf een vakantiegevoel, terwijl er net een harde lockdown is ingegaan. Sommige LSAC´ers waren erg blij met het feit dat ze warme chocolademelk met slagroom konden drinken. Nadat we in drie landen hebben gestaan zijn we met het OV terug naar Eygelshoven gereisd en vervolgens met de auto of trein terug naar Leiden gereden. Kortom een zeer geslaagd weekend!

– Marilu Cyliax

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.