Commissies

Zoals bij de meeste verenigingen het geval is, staat het bestuur niet alleen binnen de vereniging, maar maken we er samen een mooie vereniging van! Als je het leuk lijkt om daar aan mee te helpen, zijn daar commissies voor. Op deze pagina kan je een overzicht vinden van alle commissies waarvoor we nieuwe leden zoeken.

Almanakcommissie:
Heb jij ongekende designskills of schrijf jij niet op papier te zetten stukken? Of beide niet maar vind jij het wel leuk om mee te denken aan de vormgeving van het mooiste boekwerk van de afgelopen 100 jaar? Dan is de almanakcommissie misschien wat voor jou. Dit kunstwerk zal een samenvatting van het afgelopen jaar zijn, in combinatie met de uitgebreide en soms vergeten historie van de LSAC, en zal nog vele jaren in de boekenkast van menig Leidsche klimmer prijken.

Archiefcommissie: 
De archiefcommissie is bedoeld voor leden die benieuwd zijn naar de wonderbaarlijke geschiedenis van de LSAC. Als lid van de archiefcommissie zul je leuke en intrigerende verhalen te horen krijgen van oud LSAC-leden, en deze vastleggen en delen. Ook zal je als commissielid van tijd tot tijd het archief op de Sociëteit bezoeken, en de toekomstige geschiedenis opschrijven voor alle LSAC generaties die zullen volgen.

Borrelcommissie:
Had jij het naar je zin bij de ABC Borrel? Ben jij te bellen voor een biertje? Geniet jij ook van themaborrels? Dan is de LSAC Borrelcommissie iets voor jou! Als borrelcommissie houden wij ons bezig met het organiseren van borrels en de leuke twists daarop.

Materiaalcommissie:
Zonder materiaal kun je niet klimmen! Daarom is de Materiaalcommissie essentieel voor de LSAC. Gedurende het jaar leer je hoe je het materiaal onderhoudt en beheert. De commissie zorgt ervoor dat er genoeg materiaal aanwezig is voor klimweekenden en alpiene tochten en dat alle uitrusting in topconditie is. Naast het uitvoeren van onderhoud en reparaties, denk je ook mee over de vervanging en aanschaf van nieuw materiaal. Een goede manier om meer te leren over het klimmateriaal en een waardevolle bijdrage te leveren aan de vereniging!

Merchcommissie:
Heb jij altijd al goede ideeën gehad op het gebied van vormgeving en creatief ontwerp? Ga bij de LSAC merchcommissie! Je zorgt voor het uitbrengen van standaard bestelrondes, waarin al bestaande LSAC merch wordt verkocht onder leden, maar je krijgt ook creatieve vrijheid als het gaat om het bedenken van je eigen designs en artikelen!

Commissie Maasrotsen:
De commissie Maasrotsen is verantwoordelijk voor het organiseren van alle weekenden en vakanties, onmisbaar dus! Door het studiejaar heen worden vaak kleine weekenden weg georganiseerd naar o.a. Belgie, Duitsland, en Frankrijk. In de winter staat er een reis naar het Mediterrane Zuid-Frankrijk op de planning, en ’s zomers trekken we allemaal de Alpen in. Deze commissie pakt alles aan, van campings uitzoeken tot boodschappenlijstjes maken en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt!

Wandelcommissie:
Gedurende het jaar organiseer je samen met je commissiegenoten wandelingen om de mooiste plekken te ontdekken. Naast wandelingen in Nederland, help je ook met het plannen van de huttentocht die tijdens de LSAC-zomercamping plaatsvindt. En je organiseert niet alleen natuurwandelingen; zo verzorg je ook de jaarlijkse glühweinwandeling in december door het prachtige Leiden!

Websitecommissie:
De LSAC beschikt over een website die up-to-date gehouden moet worden, wat regelmatige inzet vereist. Je plaatst onder andere aankondigingen van activiteiten en verhalen uit het archief, en je houdt je ook bezig met de lay-out. Suggesties om de website te verbeteren zijn altijd welkom! Heb je nog geen ervaring met websites, dan kun je die hier opdoen.

Verder zijn we op zoek naar nieuwe vertrouwenscontactpersonen. Schrijf vooral een mailtje als het jou leuk lijkt om dit te doen! Je wordt hiervoor uiteraard ingewerkt. Als je hier nog vragen over hebt, kan je ons mailen.

Informatie over vertrouwenscontactpersonen (VCP)
Een vertrouwenscontactpersoon is een laagdrempelig aanspreekpunt voor leden als er zorgen zijn bij situaties binnen de vereniging. Je kan helpen bij incidenten die gaan over grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, intimidatie, agressie en discriminatie. Als VCP geef je een luisterend oor en kan je zo nodig doorverwijzen naar de juiste plek, maar ben je niet verantwoordelijk voor het oplossen op opvolgen van de situatie.