Vertrouwenscontactpersonen

Naast het bestuur heeft de LSAC ook vertrouwenscontactpersonen waar je bij terecht kan.

Luc Zwinkels

Hey allemaal,
Ik ben Luc en ben inmiddels al een paar jaar actief bij de LSAC. Sinds afgelopen jaar ben ik ook vertrouwenscontactpersoon. Als er iets (vervelends) is gebeurd bij een van de activiteiten/als je ergens mee zit kun je mij altijd een bericht sturen via het onderstaande mailadres!

LSAC.VCP.Luc.Zwinkels@gmail.com

Anna Stolker

Hee hee! Ik ben Anna en ik ben nu een jaartje lid van de LSAC. Als je een luisterend oor nodig hebt of ergens mee zit, kan je altijd contact opnemen.

LSAC.VCP.Anna.Stolker@gmail.com

Informatie over vertrouwenscontactpersonen (VCP)
Een vertrouwenscontactpersoon is laagdrempelig aanspreekbaar als er zorgen zijn bij situaties binnen de sportclub. Een VCP kan helpen bij incidenten die gaan over grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, intimidatie, agressie en discriminatie. Een VCP geeft een luisterend oor en kan je zo nodig doorverwijzen naar de juiste plek, maar is niet verantwoordelijk voor het oplossen op opvolgen van de situatie. Daarnaast ondersteunt de VCP het bestuur bij de continue ontwikkeling van het beleid ter voorkoming van integriteitsschendingen.

Er is een verschil tussen een vertrouwenscontactpersoon en een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon helpt ook met zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen en verzorgt de procesbegeleiding.

Zie ook de website van onze sportbond de NSAC: https://nsac.alpenclub.nl/vertrouwens-contact-persoon/

Andere plekken voor hulp:
https://centrumveiligesport.nl/contact
https://nkbv.nl/kenniscentrum/contact-met-een-vertrouwenscontactpersoon.html